Farsang - színek bűvöletében

Farsang - színek bűvöletében

Fehér

a nyugalom és tisztaság színe. Eleganciát és letisztultságot kölcsönöz az otthonnak. Nagyon kellemes alapot lehet teremteni a fehér színnel amibe már elhelyezhetünk egy kevés harsányabb színt is akár. A fehér nagyon jó választás ha növelni akarjuk a térérzetünket is.

Ötletek

 

Fekete

mindig is az elegancia és a luxus színe volt. Jól használva nagyon jól ki lehet vele emelni területeket a lakásban.

Ötletek

 

Piros

az egyik legerősebb és legintenzívebb szín a palettán. Energiát, vidámságot sugároz magából.

Ötletek

 

Sárga

az optimizmus és a frissesség  színe. Segít a koncentrációban és az alkotókészségben, jó választás lehet gyerekszobában illetve dolgozó sarkokban. Megnyugtatja az elmét.

Ötletek

 

Kék

megnyugtatja az emberi testet. Friss, légies tereket tudunk vele varázsolni.

Ötletek

 

Lépjünk is be a lakásban:


Előszobák, folyosók: Ez a helyiség krónikus fényhiányban szenved. Itt nagyon jól jönnek a világos színek, mint a sárga, sárgásfehér, bézs vagy fehér.


Nappali szoba: Erősebb pirosas vagy narancssárga árnyalatokat is elbír. Ügyelni kell arra, hogy ezek az erős színek ne váljanak uralkodóvá, mert nyugtalan légkört teremtenek a helyiségben. Az élénk színeket nyugodtabb, pasztell árnyalatokkal tehetjük mérsékeltté.


Konyha: az akció helysége. Csak óvatosan: ebben a helyiségben a tűz az uralkodó (itt van elhelyezve a tűzhely), mely semmiféleképpen sem tűr el erős, kiegészítő piros árnyalatokat (pl. csempéket). Az erős energiájú tüzet sárga színnel csillapíthatjuk anélkül, hogy túlzottan megsemmisítenénk. A sárga szín optimista, alkotókészségre és szellemi munkára serkentő. Nyugodtan használhatjuk az ebédlőben is.


Fürdőszoba: az a helyiség, ahol a nyugalomnak és az ellazulásnak kell érvényesülnie. Nagyon jól használható a megnyugtató zöld és a felszabadultság érzetét keltő kék szín. A pasztellkék, zöld szín, a sárga csempe, az erősebb színű szappan és törülköző elhelyezése mennyei nyugalmat sugároz a lakásban is.
Hálószoba: pihenésre használt helyiség. Itt a gyengéd zöld és kék szín uralkodjon. Egy kis tűzvarázs hangulathoz néhány erős piros kiegészítő kellékről is gondoskodhatunk.

Értékes volt számodra a blog bejegyzés?
Kérlek küldj visszajelzést a szavazatoddal!

Új hozzászólás

Tájékoztatunk, hogy hozzászólásod csak utólagos jóváhagyás után jelenik meg a weboldalon.


Ide kattintva elolvashatja az adatvédelmi tájékoztatót.
Legfrissebb bejegyzések

Csillag Zoltán, ügyvezető
Tolóajtó specialista

A Mega Tolóajtó Kft. csapata

Csillag Zoltán, ügyvezető
Tolóajtó specialista

A Mega Tolóajtó Kft. csapata

Kérjen ajánlatot!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívjuk!
Ajánlatot kérek!