Tolóajtó tudástár

Visszahívás

Cégünk fő profilja:

Gardrób szekrényekEgyedi beépített gardróbszekrények, tolóajtós beépített szekrények, tolóajtós beépített gardróbszekrények és térelválasztó tolóajtók tervezése és kivitelezése.

A MEGA-TOLÓAJTÓ Kft. által forgalmazott és készített gardrób ajtó, térelválasztó ajtó, az egyik legismertebb és leginkább kedvelt választás: lakásunkat otthonosabbá varázsolja, beépített szekrényeinket és gardróbszekrényeinket praktikusabbá teszi.

A gardrób ajtók összehasonlítva a hagyományos ajtókkal, rengeteg előnnyel rendelkeznek működésüket tekintve. Praktikus megoldás folyosók, előszobák beépítésénél, az ajtó nyitáskor nem vált síkot, ráadásul egy tükrös tolóajtó optikailag is növeli a teret.

A tolóajtós kivitelezés kiváló a lakás bármely részében, legyen az a konyha, fürdőszoba, nappali, hálószoba vagy a gardrób szoba. 
Beépített szekrényeink segítségével a kivitelezésénél nincs holttér illetve kihasználatlan hely, valamint speciális vasalataink segítségével a tetőtér hasznosíthatatlan részeit is könnyedén beépítjük.

Tolóajtóink kerete acélból vagy alumíniumból készülnek, alsó görgős kivitelben. Ezeket széles színválasztékban kínáljuk, így lehetőség van arra, hogy ügyfeleink részére egyedi gardróbszekrényt tervezzünk. 

 

Gardrób 

Gardrób szekrényekA faltól - falig beépítés a legoptimálisabb helykihasználást biztosítja. A gardróbok belső részét korpusznak nevezzük. Ez általában bútorlapból készül, amit széles színválasztékban biztosítunk. 

A bútorlapok tartós 2mm-es ABS él védelmet kapnak. Ez az eljárás a bútor élettartamát és minőségét is jelentősen növeli. 

A tér nagyságától függ, hogy nyíló-, toló-, vagy csuklósajtóra van szükség.

Legismertebb termékeink a méretre és egyéni tervezés alapján készített beépített szekrény, tolóajtós szekrény (gardrób-szekrény) gardróbszoba. A korszerű, helytakarékos és praktikus kialakítású szekrényekhez leginkább a tolóajtós megoldásokat szoktuk javasolni, azonban keskeny vagy szűk helyek, sarokelemek beépítéséhez a nyíló- vagy csuklóajtókat ajánljuk. A bútorbelsők és a különálló gardróbszobák felszerelése ötletesen variálható a sokféle kiegészítő segítségével.

Tolóajtós beépített szekrények

Praktikussága miatt ez a legkedveltebb méretre és egyedi tervezés alapján készülő bútoraink közül. Előnye, hogy a szekrény nyitott állapotban sem foglal plusz teret a helyiségből. A méretre gyártás biztosítja az optimális helykihasználást, az egyedi tervezés pedig a minden ízlést kielégítő választékot.

A tervezésnél nagy szerep jut a profilrendszereknek és a front-anyagoknak. 

 

A profilrendszerek

Profiloknak a szekrényajtók Acél és az Alumínium keret kanadai sínrendszerét nevezzük, mely a már említett: 

 • ACÉL: MONTREAL, HALIFAX márkanéven kapható 
 • ALUMÍNIUM: YUKON EDMONTON QUEBEK CALGARY HUDSON NIAGARA ONTARIO ATHABASCA márkanéven kapható.

Az ALUMÍNIUM típusú tolóajtók egyedülálló jellegzetessége, ami megkülönbözteti más tolóajtóktól, az a légiesen elegáns megjelenés, amely a könnyű alumíniumkeretezésnek köszönhető. Felhasználhatósága ugyanakkor szélesebb körű, mint más piaci termékeké.

A keretprofilok magas színvonalú technológiával, nemes alumíniumból, 2 féle színben készülnek:

 • Pezsgő (anodizált)
 • Ezüst (anodizált)

MONTREAL, HALIFAX kanadai rendszerű acélkeretes ajtók, melyek vonzereje első-sorban rendkívül kedvező árszabásában és széles színválasztékában rejlik:

 • Gardrób szekrények, profilrendszerekFehér
 • Bézs
 • Arktikus Ezüst
 • Matt Ezüst
 • Matt Arany
 • Körte
 • Fenyő
 • Calvados
 • Cseresznye
 • Mahagóni
 • Tölgy
 • Wenge

A keretprofilok megjelenésben 20mm (MONTREAL) és 35mm (HALIFAX) kivitelben szerelhetők, így a markánsabb profilt kedvelők számára is ajánljuk.

Gardrób szekrény

A frontanyagok 

Frontanyagoknak a tolóajtók felületét képező anyagokat nevezzük. Széles választékot kínálunk, így a frontanyag gyakran meghatározó az árajánlat elkészülténél.

Alapáras anyagaink az ezüsttükör és a laminált bútorlap, ez utóbbi majd 200-féle színben választható. 
Minden egyes tükörajtó és üvegajtó hátoldalát biztonsági fóliával látjuk el. Kizárva ezzel a baleset veszélyét Önre, gyermekeire, vagy házi kedvenceire nézve.
Az alapáras ezüst színen kívül kínálunk még bronz, füst, zöld, savmart és kék színű tükröt is. A tükörajtók elegáns díszítési módja a fazettázás és a gravírozás.

A magasabb árkategóriát képviselő nemesfa-furnér és MDF lap mart mintás és osztott kialakítású ajtóknál ajánlott.

A különleges hatások kedvelőinek pedig a következő dekor anyagainkat ajánljuk figyelmébe: savmart üveg, színes lacobel üveg, katedrálüveg, perfetti-lemez, vagy rattanszövet, bőr, műbőr, tapéta.

Osztásokkal több szín vagy anyag kombinációja is megoldott.

Gardróbszobák és bútorbelsők

Mind a beépített szekrények, mind az önálló gardróbszobák kialakítása a lehető legpraktikusabb szempontokat figyelembe véve történik. A belső kialakításnál három tényezőt kell tekintetbe venni, ezek: a korpusz, az anyagfajta és a felszereltség.

Korpusznak a szekrény vázát, azaz oldalait, alját és tetejét, illetve hátoldalát nevezzük. Bizonyos esetekben előnyösebb lehet a korpusz nélküli kialakítás, máskor szükséges, legtöbbször azonban a megrendelő szabad választásától függ.

Az anyagfajtákra elsősorban a laminált bútorlapot javasoljuk, melyek 18mm-es vastagságban és közel 200-féle színben igényelhetők. A laminált lapok élfóliázása a legmodernebb 2mm ABS élzáró anyagokkal történik.

Felszereltség tekintetében a hagyományos akasztós- polcos- fiókos kialakítás ötletesen kombinálható a legmodernebb, mi-nőségi króm kiegészítőkkel. Ezek segítségével minden ruhadarabnak ideális tárolási lehetőséget biztosítunk.

Gardrób szekrény kiegészítők

Kiegészítők:

 • Kihúzható vállfatartó
 • Egyedi méretű fiók
 • Egyedi méretű görgős polc
 • Lehajtható vállfatartó (ruhalift)
 • Kihúzható, nyakkendő- és övtartó
 • Kihúzható cipőtartó
 • Kihúzható cipőkosár
 • Pálcás Nadrágtartó 10-es
 • Világító akasztórúd
 • Csizmatartó
 • Drótkosarak
 • Külső Led és hagyományos világítás

 

Térelválasztó tolóajtók 

Térelválasztó ajtókDSH Kanadai térelválasztó-tolóajtó rendszer, melyet a sokrétű használhatóság mellett a kiváló minőség jellemez.

Az alumínium profilrendszerek modern és látványos megoldásokat kínál a helyiségek elválasztására. Az alumínium típusú tolóajtó különlegessége, hogy rejtett szerelvényei révén biztosít esztétikus kivitelt. A frontanyagok széles skálájából mindenki válogathat ízlésének megfelelően, sőt akár kombinált megoldásokat is megvalósíthat.

Az ajtó betétje lehet bútorlap, tükör, üveg, bambusz, rattan, bőr vagy textil. Az osztások segítségével a fentiek kombinációja is megvalósítható, illetve mivel térelválasztó ajtókról van szó, két oldalon akár különböző anyag is megjelenhet. Így csupán képzeletünk szab határt lehetőségeinknek. 

Tervezés:

Az Ön megálmodott beépített szekrényéről látványtervet készítünk, megrendelése esetén a felméréstől a beépítésig mindent elvégzünk. 
Mivel beépített szekrényeink a lakás falaihoz rendkívül stabilan rögzítettek.

Speciális síneknek köszönhetően a tolóajtók a használat során nem adnak ki zavaró zajokat, hangokat, mint azt már sok hagyományos tolóajtónál megfigyelhették. 
Termékeink könnyen és egyszerűen használhatók, tisztíthatók. 

Szabadon dönthet, hogy hány ajtót szeretne szekrényére, dönthet azok méretében, eldöntheti, hogy hány polc, fiók kerüljön a szekrénybe.

Számunkra rendkívül fontosak az Ön egyedi igényei, kívánságai. Annak érdekében, hogy személyre szabott gardróbja, tolóajtója legyen, egyeztessen velünk időpontot, így maximális figyelmet tudunk Önnek biztosítani. Mivel a személyes tanácsadás közben nem mindig tudjuk felvenni a telefont, kérjük, e-mailben egyeztesse velünk a személyes találkozás időpontját.

Kérjen ajánlatot!
Munkanapokon 3 órán belül visszahívjuk!
Ajánlatot kérek!