Konyhabútor

Vákuumfóliás MDF frontok

Vákuumfóliás MDF frontok

Az MDF-lap (angolul: Medium-density fibreboard) faporból, magasnyomáson, gyantával préselt bútoripari alapanyag. Ez az alapja a vákuumfóliás konyhafrontoknak. A matt fóliás front: Az éle és a lapja meg van marva valamilyen mintára, majd a lemart MDF-et bevonják magas nyomáson egy színes fóliával. Nagy előnye ennek a fronttípusnak a nagyon széles szín- és marásválasztéka. Fényes fóliás front: Ezek a felületek sokkal fényesebbek és ellenálló képességük is nagyobb mivel vastagabb az anyaguk. Hátrányának mondható, hogy csak sima felületre lehet a fóliát felhelyezni, Főleg modern stílusú modern bútorokhoz szokták kérni, ahol nincs szükség frontmarásra, mivel a stílusjegyek a szögletes formákat követelik meg, illetve a fényes felületeket.

Keretszín:
FUTUROLINEAFIUMEFONTANAIMOLAMILANONAPOLIRAMARÓMAMONZATOSCANAVELENCETORTOLIZZA2VERONABASETTAFIRENZE

Festett MDF frontok

Festett MDF frontok

Festés során a nyers MDF lapot alapos csiszolás után egy alapozó lakkréteggel látják el, ami a farostokat lezárja. Az alapozó rétegre egy köztes fehér színű lakkréteg kerül, amit szintén egy alapos finom csiszolás követ. Azután kerül fel a végső színes vagy fehér fedőlakk. Magas fényű ajtólapok esetében a színes lakkrétegre több réteg magas fényű színtelen, rendkívül kemény lakkot hordanak fel.\r\nA színt RAL skálából lehet választani, a korábban említett magasfényű vagy selyemfényű felülettel.

Akril ajtófront

Akril ajtófront

Szerkezetét tekintve 16 mm hordozóból és 2 mm akril lapból épül fel, melynek a hordozó anyag felőli oldala a színezett. Ennek eredményeképpen egy tökéletesen sík, tükör fényt biztosító lapot kapunk. Karcállósága igen jó, sérülés esetén polírozással javítható. De a legnagyobb előnye az akril lapnak, hogy a technológiából eredően a festékréteg sosem sérül. Az akril frontfelület stílusos, modern megjelenést kölcsönöz a konyhának.

Összesen: 3 találat (1-től 10-ig):

Konyhabútorok

Rólunk Mondták

Kimagasló munkatempóval és profizmussal tudom jellemezni a szerelőpárost.

Á. Péter

Kiemelt ajánlatunk

Facebook